Målsætninger og træningsplaner

Målsætninger

Hos HVRunners arbejder vi med målsætninger så løbetræningen bliver målrettet og giver mening i forhold til hvilke mål den enkelte løber har. Løberne har mulighed for at udfylde et målsætningsark, som får dem til at tænke over to hovedmål samt nogle delmål der fører dem til hovedmålene.

Målsætninger i løbetræning skal være langsigtede og realistiske, så motivationen og kroppen kan følge med.

HVRunners målsætningsark kan downloades her:

Målsætningesark

Træningsplaner

Når du har tilmeldt dig et hold vil du modtage en træningsplan der passer til det hold du er tilmeldt. Tilmelder du dig HVRunners Plus får du adgang til alle træningsplanerne. Træningsplanen finder du i holdsport under Menu-Opslagstavle.

Træningsplanerne er bygget op omkring dine løbezoner, hvor du skal holde dig inden for nogle tempointervaller, så du ikke løber for langsomt eller for hurtigt. Det er nødvendigt med et løbeur hvor du kan se dit løbepace, hvis du skal kunne følge planen.
Vi arbejder ud fra, at det er vores realistiske mål der styrer hvilket tempo vi løber i i intervallerne, og hvordan vores løbezoner er inddelt. Vi arbejder os langsomt frem så vi forhåbentligt undgår overbelastningsskader, så man skal have god tålmodighed når man starter løbetræningen hos HVRunners. Men vi er overbevist om, at det er bedre at give sig god tid til at bygge kroppen op, så den kan klare den belastning det er at løbe.

I løbet af en uge vil du få varieret din træning og have en god balance i mellem mængde og intensitet. Planerne hjælper dig også med at huske restitution og med ikke at løbe for let eller for hårdt.

Vores programmer arbejder altid hen imod et mål. Det kan fx være Road Runners som har CPH Half som målsætning, eller High Five Runners som har Royal Run 10 km som målsætning. Her vil programmerne arbejde hen imod holdets mål og sørge for nedtrapning så løberne står klar på startstregen. Programmerne vil også hjælpe med at huske restitution efter et løb, så løberne forhåbentligt undgår skader pga. overbelastning.